Fairtrade-merket er din veiviser i hverdagen om du er opptatt av bærekraftig utvikling og vil gjøre en forskjell for mennesker og miljø. Det finnes over 1000 Fairtrade-merkede produkter på det norske markedet. Det trenger ikke være vanskelig å bytte til Fairtrade-merket kaffe hjemme eller på arbeidsplassen da de fleste leverandørene på det norske markedet kan tilby en Fairtrade-merket variant.

Du kan gjøre en forskjell!

Hvis du eller din arbeidsplass velger å gå over til Fairtrade-merkede produkter kan det bety en stor forskjell for mange bønder og arbeidere i utviklingsland. De vanligste produktene du kan se etter er bananer, blomster, bomullstekstil, cashewnøtter, is, kaffe, kakao, sjokolade, rørsukker og te.
Finner du ikke det du leter etter i butikken spør eller sende en mail til butikksjefen.

Fairtrade-skole

Er du student eller lærer kan du ta initiativ til at din skole kan søke om status som Fairtrade-skole. Fairtrade-skole er en utnevnelse som gis til skoler som engasjerer seg for rettferdig og bærekraftig handel og som jobber for å øke kjennskapen til og forbruket av Fairtrade-merkede produkter. Utnevnelsen gir skolen rett til å bruke Fairtradeskole-logoen. Følgende kriterier ligger til grunn:

Innkjøp: Det serveres minimum tre produkter i skolens kantine og/eller på de ansattes pauserom hvor ett av disse skal være kaffe.

Styringsgruppe: Det skal nedsettes en styringsgruppe bestående av elever, lærer(e), kantine/kjøkkenpersonell og ledelse/administrasjon. En av disse skal være kontaktperson til Fairtrade Norge.

Kommunikasjon: Det fokuseres på Fairtrade gjennom minimum to tiltak eller arrangement i året.