Månedens lisenstaker - Kjeldsberg

10. September 2020

Det lokale kaffebrenneriet i Trondheim har samarbeidet med Fairtrade siden 2013 og har et viktig fokus på gode råvarer, kvalitet og bærekraft. Med en sterk lidenskap for kaffe og flere varianter Fairtrade-merket kaffe i sitt sortiment bidrar Kjeldsberg til at kaffebønder får en tryggere og mer forutsigbar hverdag. Vi stilte, administrerende direktør Jan Erik Glimsholt noen spørsmål om hvorfor valget av sertifisert kaffe og Fairtrade er viktig for dem.

Les mer

Månedens lisenstaker - Norgesgruppen

13. August 2020

Norgesgruppen har samarbeidet med Fairtrade siden 2002. Gjennom årene har de bidratt til at det er flere Fairtrade-merkede alternativer på det norske markedet, som Eldorado bakekakako og te fra Jacobs Utvalgte. Vi stilte Bjart Thorkil Pedersen, Fagsjef bærekraftig handel i NorgesGruppen ASA, og Julie Haugli Aarnæs, Fagsjef Bærekraftig Handel i Unil, noen spørsmål om samarbeidet med Fairtrade, rettferdig handel og dagens situasjon.

Les mer

Leveinntekt - et virkemiddel for å bekjempe fattigdom

13. August 2020

Leveinntekt og levelønn er en menneskerett og et viktig virkemiddel for å bekjempe fattigdom. Dette er et viktig fokusområdet for Fairtrade og organisasjonen jobber strategisk mot målet om å sikre småskalabønder og arbeidere i globale verdikjeder en leveinntekt.

Les mer

Danwatch-rapport om barnearbeid i kakaosektoren

28. July 2020

En nylig rapport fra Danwatch beskriver bruk av barnearbeid i sertifiserte kakaokooperativer i Elfenbenskysten. Det er alvorlige forhold som fremstilles i rapporten. Dessverre er dette utfordringer som er velkjente og COVID-19 har i tillegg forverret situasjonen for mange barn og unge.

Les mer

Studie viser fremgang mot levelønn i Colombia

01. July 2020

Det ble nylig gjennomført en studie som undersøkte hvor mye bananarbeidere i Colombia trenger i lønn for å ha et anstendig og verdig liv. Studien ble utført på vegne av Global Living Wage Coalition (GLWC), som tar sikte på å utvikle estimater for levelønnsnivå i flere land, basert på en enhetlig definisjon og metodikk for å beregne levelønn. Studien fant gode handelsforbindelser som en av årsakene til at flere bananarbeidere i Fairtrade-systemet allerede tjener en anstendig lønn de kan leve av.

Les mer