Tone C. Faugli ansatt som CEO for Fairtrade Norge

17. June 2022

Tone Cecilie Faugli er ansatt som ny CEO i Fairtrade Norge. Hun kommer fra stillingen som CEO i TechBridge Invest og har tidligere jobbet flere år i Røde Kors. «- Jeg brenner for bredden i bærekraft, spesielt de sosiale aspektene, i tillegg til miljø. Jeg ser frem til å jobbe for Fairtrade og sammen med norsk næringsliv, slik at vi sammen leverer på 8 av FNs 17 bærekraftsmål, i tillegg til åpenhetsloven.» - sier Tone C. Faugli.

Les mer

Månedens lisenstaker - Black Cat Kaffe og Tehus

08. December 2021

I 2020 ble Black Cat Kaffe og Tehus lisenstaker. De har for andre år på rad lansert en julekaffe som er Fairtrade-merket. Vi stilte dem noen spørsmål om bærekraft.

Les mer

Månedens samarbeidspartner - Sauda kommune

09. September 2021

I 2006 ble Sauda Norges første Fairtrade-kommune etter at de i mange år hadde stått i en solidaritetskonflikt. Siden den gang har styringsgruppen i kommunen arbeidet for å fremme etisk handel i lokalsamfunnet, og drevet med aktivt informasjonsarbeid gjennom blant annet konferanser og stands på arrangementer. Som Fairtrade-kommune er også bærekraftsmålene forankret i planverket, og kommunen bruker sin innkjøpsmakt til å prioritere Fairtrade-produkter, særlig når det gjelder mat og drikke. Vi stilte Asbjørn Birkeland, ordfører i Sauda kommune, noen spørsmål om deres arbeid som Fairtrade-kommune.

Les mer

Helsearbeidere kledd med omtanke

10. June 2021

Oslo kommune tar samfunnsansvar i ny vaskeriavtale. I 2020 ble det inngått en samkjøpsavtale for vask og leie av arbeidstøy og institusjonstøy i helsesektoren i Oslo kommune. Samkjøpsavtalen innebærer rettferdig handel, bærekraftige materialer og utslippsfri transport. En samkjøpsavtale er en konsernovergripenede rammeavtale som virksomhetene i Oslo kommune kan bestille fra. Med denne anskaffelsen blir Oslo kommune Norges første offentlige aktør med Fairtrade-arbeidstøy for helsesektoren.

Les mer

Designkonkurranse med Esmod

12. May 2021

I februar 2021 lanserte Fairtrade Norge en designkonkurranse i samarbeid med den anerkjente motedesignskolen Esmod Oslo. Elever fra skolen fikk i oppdrag å designe et nytt trykk som skal brukes på Fairtrade Norge sine nye handlenett. Et banantrykk ble vinnerdesignet.

Les mer