Møt vår nye kollega Mayeline

09. December 2019

I november ble Mayeline De Los Santos-Vollan ansatt som partner- og råvareansvarlig hos oss i Fairtrade Norge. Hun har bakgrunn fra hotell- og servicenæringen som Food & Beverages Manager og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Les mer

Kenyanske roser mer klimavennlige

13. February 2019

Kenya eksporterer i dag flere roser enn noe annet land i Afrika. En ny studie viser at roser dyrket i Kenya har en mye lavere klimabelastning enn roser dyrket i Nederland.

Les mer

Bærekraftige cashewnøtter

29. January 2019 - Helle Mjøs, Fairtrade Norge

Cashewnøtter er gode og populære, men fattigdom og dårlige arbeidsforhold for dem som dyrker og foredler nøttene gir bismak. Nå tar norsk matbransje tak i utfordringene.

Les mer

Julestjerner gir levelønn

11. December 2018 - Helle Mjøs

12. desember er julestjernens dag. Det norske salget av Fairtrade-merkede julestjerner, bringer 500 ugandiske arbeidere et skritt nærmere levelønn. I over hundre år har blomsten vært et symbol på julehøytiden, og nå kan den også bli et symbol på nye muligheter for fattige plantasjearbeidere i Uganda: i et pilotprosjekt ved en Fairtrade-sertifisert plantasje betaler kjøperne et ekstra lønnsbidrag til de ansatte.

Les mer

Fairtrade vokser internasjonalt

19. October 2018

I 2017 vokste den internasjonale verdien av salget av Fairtrade-merkede produkter med 8 %, til nærmere 85 milliarder kroner. I tillegg til bedre og mer forutsigbare handelsbetingelser, fikk Fairtrade-sertifiserte bondekooperativer og plantasjer nærmere 1,8 milliarder kroner i såkalt Fairtrade-premium; en ekstra pott penger som investeres i mer bærekraftig jordbruk eller lokale utviklingstiltak.

Les mer