Fattigdomsbekjempelse krever samarbeid

17. October 2018 - Annabelle Lefébure-Henriksen

- Sulten i verden øker, og arbeidet med å redusere fattigdom går altfor sakte. Økt engasjement og samarbeid på tvers av landegrenser er helt nødvendig dersom vi skal nå FNs bærekraftsmål innen 2030, skriver daglig leder i Fairtrade Norge, Annabelle Lefébure-Henriksen, i denne kronikken.

Les mer

Blodkaffe og blodbananer ikke en nødvendighet

03. September 2018 - Helle Mjøs, ansvarlig for kommunikasjon og myndighetskontakt

- Vi må ikke slutte å kjøpe kaffe og bananer, men vi bør velge produkter vi vet er dyrket under gode forhold, mener Fairtrade Norge i et debattinnlegg i Dagbladet.

Les mer

Fremtidstanker ved reisens slutt

26. June 2018 - Marianne Størseth

- Vi må tørre å yte en innsats som virkelig monner, er avtroppende leder Marianne Størseths utfordring til det norske markedet.

Les mer

Fashion revolution week: mer fokus på bomullsbonden

25. April 2018 - Line Wesley-Holand, seniorrådgiver i Fairtrade Norge

Det er fashion revolution week og vi markerer behovet for bedre forhold for bønder og arbeidere i den internasjonale tekstilindustrien.

Les mer

20 år med Fairtrade i Norge: nå må handelen ta ansvaret!

27. November 2017

Kaffe og andre råvarer står i fare for å forsvinne på grunn av klimaendringer og lave inntekter for bøndene som dyrker dem. 20 år etter at den første Fairtrade-merkede kaffen kom på det norske markedet, er det på tide at handelen selv tar ansvaret for bærekraftige internasjonale verdikjeder og slutter å legge ansvaret på forbrukeren.

Les mer