Ris

Bøndene og arbeiderne i Fairtrade-systemet

Ris er verdens mest spiste matvare, og det antas at over en milliard mennesker lever av å dyrke ris. Flesteparten av disse er småskalabønder i fattige land, som til tross for høy etterspørsel på verdensmarkedet, har lav inntekt og sliter med å få endene til å møtes.

Småskalabønder som er med i Fairtrade-sertifiserte kooperativer får en bedre og mer stabil inntekt, samt et Fairtrade-premium. Premiumen er en ekstra pengesum som blir ofte brukt til mikrokreditt, helsetilbud, eller utstyr som gjør produksjonen mer effektiv.

Trykk på markørene i kartet under for å lese mer om hvordan Fairtrade-sertifisering har bidratt positivt til bønders og arbeideres liv. (På engelsk)

*Selection of Fairtrade-certified producers/companys
Fair Farming Foundation-Ramnagar
Ort/Land
Sonepat, India

FLO-ID
27596

Fair Farming Foundation-Ramnagar (FFF Ramnagar) is a Fairtrade certified rice cooperative established in 2012 in India. The cooperative is located in northern India, in the so-called Foothills of the Himalayas, and brings together smallholder farmers from 38 villages in the regions of Betalghat, Kotabag, Patkot and Dhela.

Fairtrade-ris

Fairtrade-standardene er omfattende og stiller både økonomiske, sosiale og miljømessige krav til produksjon av og handel med alle de over 300 råvarene det finnes Fairtrade-standarder for.

Les mer

Fairtrade-standarder

Standarder for bærekraftig råvareproduksjon, tryggere arbeidsforhold og mer rettferdig handel med råvarer.

Les mer