Waridi Limited

Waridi Farm ble etablert i 1987 og var en av de første roseprodusentene i Øst-Afrika. Plantasjen ligger ca. 30 kilometer sør for Kenyas hovedstad Nairobi, og har omtrent 360 ansatte.

Waridi Limited

Waridi Farm produserer 18 forskjellige rosevarianter.

Waridi Limited

PO Box 19294
Nairobi
Kenya

Ved Fairtrade-sertifiserte blomsterplantasjer har de ansatte krav på bl.a. faste stillinger og lønnsutbetaling til fastsatt dato. På blomsterplantasjen Waridi får de ansatte tryggere arbeidsforhold, gode lønninger og en ekstra pott penger fra Fairtrade-salget som arbeiderne bestemmer over i demokratisk fellesskap. Denne potten skal brukes til utviklingstiltak og felles sosiale prosjekter i lokalsamfunnet.

 

"Waridi Joint Self Help Group" er navnet til den valgte komiteen av ansatte som forvalter Fairtrade-pengene ved Waridi Farm. Dette er noen av prosjektene som er blitt gjennomført ved hjelp av Fairtrade- penger:

Bygging av en ny bro

I regntiden blir mange veier uframkommelige. Den nye broen over elven Athi sørger for at arbeiderne kommer seg trygt frem til Waridi Farm, og at barna deres kommer seg trygt frem til skolen.

Distribusjon av myggnetting

Malaria er fremdeles et stort problem i Kenya. Alle ansatte og deres familier har fått myggnetting, og antallet malariasyke er blitt kraftig redusert.

Bygging av en planteskole

Fairtrade-penger har blitt brukt til å bygge en planteskole hvor de dyrker frem ulike tresorter som passer i det tørre klimaet og som skaffer både mat, medisiner og byggematerialer til menneskene i området.

 

Tilbake