Tropiflora Ltd.

Den Fairtrade-sertifiserte blomsterplantasjen Tropiflora Ltd. ligger nord for Kenyas hovedstad Nairobi, og sysselsetter omtrent 400 arbeidere årlig.
Plantasjen ligger i et område med høy luftfuktighet, mange solskinnsdager og kjølige netter, som er perfekt for blomsterdyrking.

Tropiflora Ltd.

Tropiflora Ltd.

P.O.Box 622-00621
Nairobi
Kenya

Blomsterplantasjen Tropiflora Ltd. i Kenya

Blomsterplantasjen Tropiflora Ltd. ligger i distriktet Tigoni Kiambu, 20 km nord for Kenyas hovedstad Nairobi. Bedriften ble etablert i 1983 og var da kun en hektar stor. I dag er Tropiflora ca. 40 hektar og sysselsetter omtrent 400 arbeidere årlig.
På blomsterplantasjen produseres forskjellige varianter roser og andre type blomster.
Fairtrade-sertifisering betyr at det stilles krav til bl.a. kontinuerlig forbedring av sosiale forhold og miljøaspektet.

 

Sosiale prosjekter

Siden Tropiflora ble Fairtrade-sertifisert i 2006, har ulike sosiale prosjekter blitt gjennomført.
Fra Fairtrade-salget går en ekstra pott penger direkte til arbeiderne, og de bestemmer i demokratisk fellesskap hva disse pengene skal brukes til. Arbeiderne ved Tropiflora har iverksatt en rekke tiltak, blant annet har de brukt Fairtrade-premiumen til å bygge en barnehage, et tilbygg til skolen og tilby helsetjenester.

Fairtrade gir arbeidere ved blomsterplantasjer muligheten til selv å bekjempe fattigdom, styrke sin posisjon og skape sin egen fremtid.
Ved hjelp av Fairtrade-premiumen har arbeiderne ved Tropiflora fått mulighet til å investere i tiltak som fremmer sosial og økonomisk utvikling i lokalsamfunnet.

 

Tilbake