La Riojana Cooperativa Vitivinifrutícola de La Rioja Ltda (La Riojana)

Vinkooperativet La Riojana ligger i La Rioja provinsen som er en av Argentinas mest kjente vinområder. Det tørre og varme været, med kjølige netter gir friske druer og er et perfekt område for økologisk vinproduksjon.

La Riojana Cooperativa Vitivinifrutícola de La Rioja Ltda (La Riojana)

La Plata 646
La Rioja
Argentina

Homepage

Vinkooperativet La Riojana

Kooperativet ble grunnlagt i 1940, da italienske emigranter, mange av dem allerede aktive vindyrkere fra sitt hjemland, slo seg ned i La Rioja provinsen. I 2006 ble vinkooperativet La Riojana Fairtrade-sertifisert.

Kooperativet har per i dag ca. 500 medlemmer, majoriteten er småskala produsenter, som har mindre enn 3 hektar vinområde. Fairtrade-sertifisering betyr at medlemmene i vinkooperativet får en garantert minimumspris for druene sine i tillegg til en såkalt Fairtrade-premium; en ekstra sum penger per kilo druer som forvaltes av bøndene og arbeiderne selv i demokratisk fellesskap.

Sosiale prosjekter:
Siden kooperativet ble sertifisert i 2006 har La Riojana gjennomført over 30 ulike sosiale prosjekter finansiert av Fairtrade-premien. Det største prosjektet har vært en ny landbrukshøgskole bygget i 2010 i den lille landsbyen Tilimuqui.
Premium-penger har også blitt brukt på datautstyr, økologisk gjødsel og tilgang på lån og opplæring i jordbruk og høsting for bønder som trenger litt ekstra hjelp.

 

Tilbake