Juice

Bøndene og arbeiderne i Fairtrade-systemet

I de siste årene har prisen på frukt som brukes til juice sunket betraktelig. En konsekvens av synkende råvarepriser er at mange småskala-bønder opplever dårligere arbeidsforhold og en utilstrekkelig inntekt for frukten de dyrker. Fairtrade jobber for at bønder og arbeidere skal få en anstendig levelønn slik at de kan drive gårdene økonomisk, og dekke familiens basisbehov som mat, medisiner og skolegang.

Bønder og arbeidere ved Fairtrade-sertifiserte fruktkooperativer og plantasjer får selv muligheten til å bekjempe fattigdom, styrke sin posisjon og skape sin egen fremtid.

Trykk på markørene i kartet under for å lese mer om hvordan Fairtrade-sertifisering har bidratt positivt til bønders og arbeideres liv. (På engelsk)

*Selection of Fairtrade-certified producers/companys
Coagrosol
Ort/Land
Itapolis, Brasil

FLO-ID
1591

Cooperativa dos Agropecuaristas Solidarios de Itapolis, known as COAGROSOL, is a cooperative of small-scale farmers located in the municipality of Itápolis, about 350 km north of São Paulo in Brazil. Coagrosol has been Fairtrade certified since 2002 and was one of the first Fairtrade certified cooperatives in Brazil.

Fairtrade-juice

Fairtrade-standardene er omfattende og stiller både økonomiske, sosiale og miljømessige krav til produksjon av og handel med alle de over 300 råvarene det finnes Fairtrade-standarder for.

Les mer

Fairtrade-standarder

Standarder for bærekraftig råvareproduksjon, tryggere arbeidsforhold og mer rettferdig handel med råvarer.

Les mer