Våre samarbeidspartnere

Norske bedrifter som satser på Fairtrade

En rekke norske merkevarer og kjeder har Fairtrade-merkede produkter i sitt sortiment. Det finnes omtrent 400 Fairtrade-merkede produkter fra norske merkevarer.

22 norske bedrifter har lisens til å merke sine produkter med Fairtrade-merket. Disse tilbyr rundt 400 Fairtrade-merkede produkter til sine kunder i Norge og i andre markeder. Bare råvarer og produkter som er dyrket og handlet etter Fairtrade-standardene kan merkes med Fairtrade-merket. At standardene følges gjennom hele verdikjeden, fra dyrking og betaling av råvarepris, til fysisk sporbarhet og pakking i emballasje, kontrolleres av kontrollorganet FLOCERT. Fairtrade Norge har også oversikt over verdikjeden til de merkede produktene, samt ansvar for å godkjenne bruk av Fairtrade-logo og informasjon om Fairtrade på produktemballasje og i kommunikasjonssammenheng. Fairtrade Norge samarbeider med merkevarene om utfordringer i verdikjeder, kommunikasjon om bærekraftig handel, innovasjon og muligheter.

Fairtrade Norge har dessuten en samarbeidsavtale med NorgesGruppen. Målet med avtalen er å fremme salget av Fairtrade-merkede produkter og å øke norske forbrukeres tilgjengelighet til Fairtrade-merkede produkter i dagligvare, servicehandel og storhusholdning, slik at de kan velge produkter som bidrar til en bærekraftig utvikling.