Vin

Vin forbindes med selskapelighet, kos og hygge. Men det er alt annet enn hyggelig å tenke på hvordan mange av menneskene som dyrker vindruene lever og arbeider.

Vindruer dyrkes i Europa og USA, men også i Latin-Amerika og Afrika. I Latin-Amerika sliter småbønder med dårlige inntekter, mens vingårdsarbeidere i Sør-Afrika lever og jobber under kritikkverdige forhold, med inntekt langt under fattigdomsgrensen, kummerlige boforhold, omgang med giftige sprøytemidler og forbud mot å fagorganisere seg.

 

Utfordringer i vinproduksjon

  • Ansatte ved vingårder jobber ofte under kritikkverdige arbeidsforhold. I Sør-Afrika minner arbeidsforholdene fortsatt om Apartheid-tiden, og fattigdom, diskriminering, dårlige boliger, fagforeningsfiendtlighet og alkoholisme er utbredte problemer.
  • Prisen på råvarer dyrket i Sør er ofte presset så lavt ned at bønder verken kan dyrke jorda på en bærekraftig måte eller har en inntekt som gjør det mulig å dekke mat, bolig, skolegang og andre faktorer som trengs for å leve et anstendig liv. Småskalabønder i Argentina og Chile som lever av å dyrke vindruer sliter med å få endene til å møtes og kunne planlegge framtiden på grunn av lav råvarebetaling.

 

Dette gjør Fairtrade

Fairtrade sertifiserer både bondekooperativer og plantasjer som dyrker vindruer. Fairtrade-standardene er omfattende og stiller både økonomiske, sosiale og miljømessige krav til produksjon av og handel med alle de over 300 råvarene det finnes Fairtrade-standarder for. Nedenfor ser du hva Fairtrade gjør for å motvirke hovedproblemene innen vinproduksjon.

Høyere og mer stabil råvarebetaling

På de fleste råvarer har Fairtrade fastsatt en råvarepris som et minimum for hva bonden må ha. Nesten vel så viktig som den økte betalingen, er forutsigbarheten rundt inntekt, langsiktige handelskontrakter og bedre tilgang på lån gjennom organisering i kooperativer. Fairtrade-premiumen (se nedenfor), kunnskap om godt jordbruk og profesjonelle kooperativer, er andre faktorer som bidrar til at bønder i Fairtrade-sertifiserte kooperativer ofte har bedre inntekt enn andre bønder.

Organisering i bondekooperativer

Fairtrade sertifiserer ikke enkeltbønder, men kooperativene som bøndene danner i fellesskap. Kooperativene er demokratisk organisert og styrker den enkelte bonde og bondefamilie på mange måter. Et kooperativ kan være en mer profesjonell og mektig handelspartner det en enkelt bonde kan, og kan for eksempel forhandle seg frem til en råvarepris og handelsbetingelser som er enda bedre enn det Fairtrade krever som et minimum. Kooperativet er et nav for kunnskap om godt jordbruk og kan gjøre både innkjøp og tiltak mer effektive, i tillegg til at det lettere kan få tilgang på lån til nødvendige investeringer.

Fairtrade-premium styrker småbønder

Fairtrade-premium er en ekstra pott penger som bondekooperativet får i tillegg til råvarebetalingen. Premiumen skal investeres i tiltak som fremmer effektivitet, kvalitet eller er relatert til miljø/klima, eller på utviklingstiltak for kooperativmedlemmene og nærmiljøet. Kooperativmedlemmene skal bestemme i demokratisk fellesskap hva pengene investeres i, og utbygging av vannforsyning, fremdyrking av nye planter, pensjonsforsikring, helsetilbud og skolestipender er bare noen eksempler på hva Fairtrade-premiumen brukes til.

Fairtrade-premium styrker plantasjeansatte

Fairtrade-premium er en ekstra pott penger i tillegg til råvarebetalingen, som går direkte til plantasjearbeiderne. Pengene skal brukes til utviklings-, velferds- og utdanningstiltak som kommer alle ansatte til gode, og arbeiderne velger i demokratisk fellesskap hva de ønsker å investere i. Mange velger å opprette mikrolånsordninger, pensjonsordninger, barnehager og utdannings- og opplæringsprogrammer.

Arbeidstakerrettigheter

Fairtrade-standardene for ansatt arbeidskraft tar utgangspunkt i ILOs kjernekonvensjoner og inneholder detaljerte krav til hvilke arbeids- og ansettelsesforhold de ansatte på plantasjer skal ha. Forbud mot slave- og tvangsarbeid, barnearbeid og diskriminering er viktig. De ansattes helse er i fokus: arbeidsforholdene skal være så trygge som mulig og det er påbudt å bruke beskyttelsesutstyr ved f.eks. omgang med sprøytemidler. Fairtrade-sertifisering stiller klare krav til lønn for de ansatte: det skal betales minst nasjonal minstelønn, lønningene skal øke årlig og lokale forhandlinger skal finne sted. Fairtrade-sertifisering forutsetter reell organisasjonsfrihet og har klare retningslinjer for jevnlig dialog mellom fagforeninger, arbeidstakerrepresentanter og ledelsen.

Frie fagforeninger

Et arbeidsliv der de ansattes stemmer blir hørt, hvor rettigheter blir oppfylt og hvor ansatte gis en lønn det går an å leve av, vil ikke oppnås uten frie og sterke fagforeninger. Ansatte på Fairtrade-sertifiserte plantasjer skal ha en reell rett til å fagorganisere seg. Det skal være jevnlig dialog mellom fagforeninger, arbeidstakerrepresentanter og ledelsen, og lokale forhandlinger skal finne sted.

 

Fakta om Fairtrade og vin

  • Det finnes Fairtrade-sertifiserte vingårder og kooperativer i Argentina, Chile, Sør-Afrika og Libanon.
  • I Sør-Afrika samarbeider Fairtrade med en lokal organisasjon om utdanning i arbeidstakerrettigheter for vingårdsarbeidere.

Møt produsentene

Les bøndenes og arbeidernes egne uttalelser og små historier.

Les mer

Fairtrade-standardene

Standarder for bærekraftig råvareproduksjon, tryggere arbeidsforhold og mer rettferdig handel med råvarer.

Les mer