Teposjerte pærer

8937
Skrevet 8/28/2015

(4 personer)

1 l vann
330 g Fairtrade-merket sukker
2 poser med Fairtrade-merket
Vanilla chai fra Pukka
1 Fairtrade-merket kanelstang
4 mellomstore grønne pærer

Skrell pærene pent, og la stilken være igjen. Hell vann, sukker, kanelstang og teposer i en tykk-bunnet gryte og kok opp. Fjern teposene og legg pærene i. Dekk dem med bakepapir og legg en tallerken eller et mindre lokk over for å holde pærene nede. Reduser varmen og la det simre i 35–40 minutter til pærene er myke. Ta pærene forsiktig opp og legg dem på et fat. Sett opp varmen og la det som nå er sirup koke videre til det er litt tykkere i ca. 20-25 minutter.  Hell sirupen forsiktig over pærene og server. Hvis ønskelig kan du servere enten pisket krem eller iskrem til.