Sterk vekst i Fairtrade-salget

04. May 2018

Omsetningen av Fairtrade-merkede produkter i Norge økte med 20 % i 2017. Blomster står for den største absolutte veksten, mens te har prosentvis størst økning. Klimaendringene representerer en stor utfordring for råvareproduserende bønder, og Fairtrade Norge mener at flere norske råvareavhengige selskaper nå må identifisere dette som en risiko.

Les mer

Dressmann verdens største moteaktør innen Fairtrade-bomull

28. November 2017

Når norske Dressmann i januar lanserer t-skjorter, boxershortser og sokker i Fairtrade-merket bomull, blir de verdens største moteaktør innen Fairtrade-merket bomull. Dressmann er også det første i motemerket Norge som samarbeider med Fairtrade om å gå helt tilbake til bomullsbonden i arbeidet med å forbedre arbeids- og miljøforhold i verdikjeden. I India vil bomullsbøndene investere penger fra Fairtrade-salg i utdanning og mer miljøvennlig produksjon.

Les mer

Arbeiderpartiets valgkamproser bidrar til utvikling i Øst-Afrika

17. August 2017

Alle Arbeiderpartiets 700 000 valgkamproser er Fairtrade-sertifisert. På de Fairtrade-sertifiserte roseplantasjene i Kenya stilles det krav om ivaretakelse av menneske- og arbeidstakerrettigheter og det tas i bruk nye metoder for å oppnå reell levelønn for blomsterarbeiderne.

Les mer

Offentlig sektor kan lede det grønne skiftet

02. June 2017

Miljømerking Norge, Debio, Fairtrade Norge og Stiftelsen Miljøfyrtårn har gått sammen for å utvikle en veileder til offentlige innkjøpere for å stimulere til mer miljøvennlig, økologisk og etiske innkjøp. Den nye anskaffelsesloven åpner for at offentlig sektor kan gå foran og lede det grønne skiftet.

Les mer

Økt Fairtrade-salg i 2016 og 10% markedsandel på roser

23. May 2017 - Helle Mjøs

2016 ble nok et rekordår for salg av Fairtrade-merkede produkter i Norge. Markedsverdien av Fairtrade-merkede produkter økte med 30% og Fairtrade-merkede roser har en markedsandel på 10%. Flaggskipet kaffe viser igjen positiv bevegelse, mens banankooperativer i Den Dominikanske Republikk fikk avlingene ødelagt av ekstremvær.

Les mer