-Konvensjonell bomull snart ikke et alternativ

12. September 2018 - Helle Mjøs, Fairtrade Norge

For norske tekstilaktører som er bevisste på risikoene innen bomull, er konvensjonelt dyrket og produsert bomull snart ikke lengre et alternativ. Men har den tilsynelatende økningen i bærekraftige tekstiler en merkbar effekt for mennesker og miljø?

Les mer

Krav fra norske blomsterimportører motvirker seksuell trakassering i Kenya

08. March 2018

Seksuell trakassering er en vanlig del av arbeidsdagen for mange kvinnelige blomsterarbeidere som lever av å dyrke snittblomstene som vi pynter våre hjem med. Nå peker flere på sertifiseringskrav fra utenlandske importører som en av årsakene til at arbeidet med å bekjempe seksuell trakassering i blomsterbransjen for alvor har skutt fart.

Les mer

Mester Grønn, Dressmann og Sauda kommune vant Fairtrade-priser

01. December 2017

Sauda kommune ble kåret til Fairtrade fighter, Dressmann vant innovasjonsprisen og Mester Grønn ble kronet med hedersprisen da Fairtrade Norge feiret sitt 20-årsjubileum.

Les mer

Samarbeid for levelønn

06. September 2017

Levelønn er en menneskerett, men de færreste arbeiderne i jordbrukssektoren i Sør har en lønn de kan leve av. Et effektivt verktøy i Fairtrades arbeid for levelønn, er en ny modell for utregning av levelønn i rurale strøk. Aktørene i verdikjeden blir invitert med på et spleiselag for levelønn.

Les mer

Rettferdig handel bekjemper klimaendringer

05. June 2017

På verdens miljødag vil vi i Fairtrade fokusere på hvordan råvarebetaling og organisering i kooperativer er avgjørende for småbønders mulighet til å takle klimaendringene og fortsatt kunne dyrke maten vi alle trenger for å leve.

Les mer