Krav fra norske blomsterimportører motvirker seksuell trakassering i Kenya

08. March 2018

Seksuell trakassering er en vanlig del av arbeidsdagen for mange kvinnelige blomsterarbeidere som lever av å dyrke snittblomstene som vi pynter våre hjem med. Nå peker flere på sertifiseringskrav fra utenlandske importører som en av årsakene til at arbeidet med å bekjempe seksuell trakassering i blomsterbransjen for alvor har skutt fart.

Les mer

Mester Grønn, Dressmann og Sauda kommune vant Fairtrade-priser

01. December 2017

Sauda kommune ble kåret til Fairtrade fighter, Dressmann vant innovasjonsprisen og Mester Grønn ble kronet med hedersprisen da Fairtrade Norge feiret sitt 20-årsjubileum.

Les mer

Samarbeid for levelønn

06. September 2017

Levelønn er en menneskerett, men de færreste arbeiderne i jordbrukssektoren i Sør har en lønn de kan leve av. Et effektivt verktøy i Fairtrades arbeid for levelønn, er en ny modell for utregning av levelønn i rurale strøk. Aktørene i verdikjeden blir invitert med på et spleiselag for levelønn.

Les mer

Rettferdig handel bekjemper klimaendringer

05. June 2017

På verdens miljødag vil vi i Fairtrade fokusere på hvordan råvarebetaling og organisering i kooperativer er avgjørende for småbønders mulighet til å takle klimaendringene og fortsatt kunne dyrke maten vi alle trenger for å leve.

Les mer

Mer enn 2 millioner mennesker deltok i verdens største Fairtrade-markering!

23. May 2017

I forbindelse med verdens dag for rettferdig handel 13. mai deltok 2 millioner Fairtrade-tilhengere i den internasjonale kampanjen World Fairtrade Challenge. Kampanjen foregikk i over 20 land, og i Norge var 124 500 mennesker med og markerte effekten som handel etter Fairtrade-prinsippene har for råvareproduserende bønder og arbeidere i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Les mer