Kaffekonferansen 2017: klimaendringer truer kaffens eksistens

Aldri mer en god kopp kaffe? På grunn av klimaendringene vil halvparten av dagens kaffeproduserende områder være uegnet for kaffeproduksjon allerede i 2050, og verden står i fare for å gå tom for kaffe. Hvis vi vil ha kaffe i fremtiden, må vi handle nå!
9521
Skrevet 3/1/2017

Over 2,5 milliarder kopper kaffe drikkes i verden hver eneste dag, og nordmenn er blant verdens mest kaffedrikkende folk. Kaffe er den nest største eksportråvaren for utviklingsland, og over 120 millioner mennesker i over 70 land er avhengige av inntekter fra kaffeproduksjon. Vi er mange som vil savne kaffen hvis den blir borte. For noen vil savnet være mer alvorlig enn for andre.
Klimaendringene vil trolig føre til at halvparten av dagens kaffeproduserende områder er uegnet for kaffeproduksjon allerede i 2050. Flommer, orkaner og tørke rammer kaffeproduserende områder og gjør dyrkingen særdeles uforutsigbar og vanskelig. Verden står i fare for å gå tom for kaffe, og særlig truet er Arabica-bønnen som vi nordmenn er så glade i. Flesteparten av verdens 25 millioner kaffebønder er fattige småskalabønder med liten mulighet til å tilpasse seg til det nye klimaet. Vil vi ha kaffe i fremtiden, må vi handle nå!
Kan norsk kaffebransje og norske kaffedrikkere gjøre noe for å redde livsgrunnlaget for millioner av småbønder og samtidig sikre oss alle tilgang på kaffe? Svaret er heldigvis ja! Kaffekonferansen 2017 arrangeres av Norsk Kaffeinformasjon og Fairtrade Norge 29. mars. Vi får høre fra kaffebonden som kjenner klimautfordringene på kroppen og lommeboka hver dag, og vi får innsikt i hvordan et stort kaffeselskap har gjort god business på bærekraftig kaffe. Norske aktører gir råd om hvordan bærekraft kan implementeres i forretningsstrategien, og vi blir oppdatert på det siste innen forbrukertrender.

Se programmet og meld deg på her www.kaffekonferansen.no

Kilder