2007-2011

Julemarked i Trondheim

Fairtrade-kommunen Trondheim har i år sørget for en egen bod på Julemarkedet for å vise fram variasjonen som finnes av Fairtrade-merkede varer i byen.

Aktiv styringsgruppe i Karmøy

I uke 44 var det stor aktivitet i styringsgruppa for Fairtrade-arbeidet i Karmøy. Styringsgruppa var blant annet tilstede på Skudenshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival (SILK).

Julekurv til salgs i Vennesla!

I Vennesla har innbyggerne mulighet til å kjøpe "Julekårva" til jul! Det er klasse 1ssb ved Vennesla videregående skole som sørger for at julen blir rettferdig i sørlandsbyen.

Dragen juniorklubb inspirerer

Dragen juniorklubb, som er verdens første Fairtrade-klubb, var på plass med stand under årets Party in the Park-arrangement på Grünerløkka i Oslo.

Fra kaffe til undertøy

Det er snart ikke måte på hva du kan få kjøpt av Fairtrade-merkede varer. Og Oslos politikere leder an - byen vår er blitt Fairtrade-hovedstad.

Utstilling om Fairtrade på Norgesturné

Fjorårets Fairtrade-utstilling i Oslo ble en så stor suksess at den nå er på Norgesturné.

En mer rettferdig klimaavtale for Fairtrade-bønder

Nedtellingen til Durban har startet, og Fairtrade-sertifiserte bønder forbereder seg på å delta på COP17. Til tross for de ødeleggende effektene klimaendringene har på deres liv, har Fairtrade-bøndenes stemme ikke blitt hørt i klimaforhandlingene. Uten handling vil dette kunne få dramatiske ringvirkninger. Som et svar på denne problematikken, har Fairtrade Africa gått foran for å engasjere Fair Trade-bevegelsen i den politiske prosessen rundt klimaendringene.

Fairtrade-fighter med bein i nesa

På årets konferanse om Fairtrade og etisk handel ble Alan Roy Kvanvig kåret til Fairtrade-fighter for sin formidable innsats for å gjøre Oslo til Norges Fairtrade-hovedstad.

Rogaland utfordrer Østfold

Torsdag 29. september 2011 var Fairtrade Norge tilstede på fylkestinget i Østfold for å informere om Fairtrade og Fairtrade-fylke prosjektet. Med seg hadde de en ekstra spesiell utfordring til fylkestinget.

Nina Rose er vinner med sin Fair Story!

Under kampanjeukene 2011 oppfordret vi forbrukere til å fortelle sin Fair Story. En heldig vinner har blitt trukket ut og får lov til å bo på Fairtrade-hotellet Conscious hotel i Amsterdam for en helg!

100% Fairtrade hos Starbucks i Europa

Fra mars 2010 vil all kaffe latte, cappuccino, mocca og andre espressobaserte kaffevarianter som serveres hos kaffebarkjeden Starbucks i Europa være Fairtrade-merket.

1000 Fairtrade-kommuner i verden

4. juni rundes den magiske grensen; da blir verdens tusende Fairtrade-kommune utnevnt.

300.000 pauset for Fairtrade!

Tirsdag 20. oktober tok nesten 300.000 mennesker i Norge, Sverige, Danmark og Finland en Fairtrade-pause. Med kampanjen ønsket Fairtrade-organisasjonene i de nordiske landene å øke oppmerksomheten rundt Fairtrade.

En iskald kjærlighetshistorie

Den har vært i sengs med Bridget Jones og hatt et inderlig trøste forhold til Rachel i TV-serien Friends. Hva i all verden gjør Ben & Jerry's iskrembokser så uimotståelige?

Ben & Jerry's vil Fairtrade-merke all sin iskrem

I løpet av 2011 kommer all Ben & Jerry's-is på det europeiske markedet til å være Fairtrade-merket, og innen utgangen av 2013 kommer endringen til å være gjennomført globalt.

Blindtest av Fairtrade-merket kaffe

Fredag 28. og lørdag 29. oktober ble det arrangert blindtest på Fairtrade-kaffe i Moss. Tre stands ble holdt, og på samtlige steder ble Fairtrade-kaffen stemt fram, med god margin

Charlotte Thorstvedt blir Fairtrade-ambassadør

Charlotte Thorstvedt, kjent fra MTV og TV2s X-Factor, har blitt Fairtrade-ambassadør. I februar besøker hun kakao-, banan- og ananasplantasjer i Ghana.

Confecta med ny Fairtrade-te

Leverandøren Confecta lanserer en ny Fairtrade- og økologisk-merket rooibos-te med smak av blåbær.

Endelig i Norge: Fairtrade-sertifiserte Jelly Beans

Fairtrade-merkede Jelly Beans er nå i salg i butikker over hele landet. En eske Gourmet Jelly Beans inneholder gelébønner med 36 forskjellige smaker, som alle er basert på Fairtrade-merket sukker.

Ny Fairtrade-butikk i Trondheim

I midten av juli åpnet butikken “Etikken” i Kjøpmannsgata i Trondheim sentrum. Den drives av en idealistisk og jordnær familie uten ambisjoner om profitt, men med et sterkt ønske om en mer bærekraftig og rettferdig verden.

Fairtrade - for og av bønder

Medlemmene i det globale Fairtrade-systemet har enstemmig bestemt å øke representasjonen av Fairtrade-bønder i generalforsamlingen til 50%.

Fairtrade mest gjenkjent

Fairtrade er det mest gjenkjente etiske sertifiserings-merket i verden. Det kommer frem i en undersøkelse utført av GlobeScan.

Fairtrade og barnearbeid

Fattigdom og barnearbeid er to onder som ofte følger hverandre, og Fairtrade vil bekjempe dem begge.

Delte ut Fairtrade-kaffe og -juice i morgenrushet

I morgenrushet på Sandvika stasjon torsdag kunne reisende nyte Fairtrade-sertifisert kaffe og juice.

Fairtrade-hotell i Amsterdam

Ønsker du å ta med deg Fairtrade på ferie? Da kan du besøke Conscious Hotels i Amsterdam, som tilbyr to hotell med Fairtrade-sertifisering.

Fairtrade-merket cola i Norge

Ubuntu Cola, som tar opp kampen mot blant annet Coca-Cola og Pepsi, er laget av Fairtrade-sukker fra Malawi og Zambia. Nå finnes den også i norske butikker.

Ny Fairtrade-merket hudpleieserie på Meny og Ultra

Det britiske hudpleiefirmaet Baylis & Harding har lansert fem Fairtrade-merkedee produkter. Nå finnes de også for salg i Norge.

Fokus på Fairtrade i Stavanger

Stavanger kommune vil øke oppmerksomheten omkring Fairtrade og rettferdig handlede varer. Derfor trakk de inn banankostymer under julearrangementet i Sørmarka Arena mandag 19. desember 2011.

- Se etter Fairtrade i merkejungelen

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon mener det etter hvert er blitt vanskelig for forbrukere å orientere seg blant mange merkeordninger. Han anbefaler derfor å se etter fem faste merker, deriblant Fairtrade.

Haiti-bønder får hjelp av Fairtrade-bønder i nabolandet

Fairtrade-sertifiserte bønder i Den Dominikanske Republikk har satt i gang en hjelpeaksjon for Fairtrade-sertifiserte bønder i nabolandet Haiti, som ble offer for store ødeleggelser under det kraftige jordskjelvet 12. januar.

Den internasjonale Fairtrade-kommune konferansen i Malmø

Den femte internasjonale Fairtrade Towns konferansen Beyond 1000 Fairtrade Towns, fant sted i Malmø, Sverige, den 19-20 november. Konferansen samlet over 200 representanter fra de over 1000 Fairtrade-kommunene i verden.

Kakao i krise

En nasjonal innsats for en bærekraftig kakaosektor kan være nøkkelen til en bedre fremtid for Elfenbenskysten, som sannsynligvis står overfor slutten på en langvarig borgerkrigssituasjon.

Kit Kat-sjokoladen blir Fairtrade-merket

Sjokoladen Kit Kat fra Nestlé blir Fairtrade-merket fra begynnelsen av 2010. Dette kommer tusenvis av kakaobønder på Elfenbenskysten til gode.

Klimaavtale for småbønder

Klimaendringer gjør det stadig vanskeligere for bønder i utviklingsland å dyrke råvarer. Når verdens ledere møtes i Durban, må de fokusere på hvordan man kan finansiere klimatilpasning for småbønder i utviklingsland.

Maltesers lanseres med Fairtrade-sertifisering

For to år siden annonserte Mars Chocolate at de vil sertifisere all sin sjokolade innen 2020. Første produkt ut er Maltesers, som blir Fairtrade-merket fra og med 2012.

Mester Grønn best på Fairtrade - igjen

Hvert år kårer Fairtrade Norge den kommersielle aktøren som er best på salg og promotering av Fairtrade-merkede produkter. I 2009 vant Lier-bedriften Mester Grønn konkurransen ”Best på Fairtrade” – for andre år på rad.

Nordmenn spiser mest Ben & Jerry's-is

Ben & Jerrys isbar på Karl Johan i Oslo er den av kjedens såkalte "scoop shops" som har solgt mest de siste månedene. Flere av smaksvariantene er Fairtrade-merket.

Norges første produksjon av Fairtrade-sjokolade

Den lille bedriften Cielos sjokolade lever virkelig opp til navnet, som betyr himmel på italiensk. Med god hjelp fra Fairtrade-sertifisert sukker fra Paraguay og kakao fra Den Dominikanske Republikk.

Ny Fairtrade-hvitvin fra Sør-Afrika

Hvitvinen Savannah Chardonnay produseres på en Fairtrade-sertifisert drueplantasje i Western Cape-regionen i Sør-Afrika, og selges nå på Vinmonopolet.

Re:act med temakveld om rettferdig handel

Re:act Oslo arrangerte 1. november sin første temakveld, og fokuset var på forbruk og rettferdig handel.

Sjokoladepålegg med Fairtrade-merke

Green Choice sjokoladepålegg lanseres endelig i Norge, så nå kan nordmenn spise sjokoladepålegg med god samvittighet!

Starbucks iskaffe selger så det suser i Norge!

Starbucks inntok det norske markedet i februar, og selger Fairtrade-merket kaffe med stor suksess.

Ta med Baker Hansens Fairtrade-kaffe hjem

Baker Hansen har lenge servert sine kunder Fairtrade-merket kaffe fra Guatemala. Nå kan du også kjøpe med deg kaffen fra bakeriet og trakte den hjemme.

Vellykket Saudakonferanse

Årets konferanse om Fairtrade og etisk handel viste at det er stort og brennende engasjement i hele vårt langstrakte land.

Kjøp Fairtrade-produkter på nett!

Stadig flere firma selger varer over internett, og det betyr at man kan kjøpe Fairtade-merkede produkter uansett hvor i Norge man befinner seg - enten som privatperson eller bedrift.

Utstilling om Fairtrade på Norgesturné

Fjorårets Fairtrade-utstilling i Oslo ble en så stor suksess at den nå er på Norgesturné.

Norges første Fairtrade-skole

Åkrehamn videregående skole ble under Fairtrade-konferansen torsdag 30.09.2010 utnevnt til Norges første Fairtrade-skole.

Fairtrade-konferansen 2010: Besøk av Jonas

Utenriksminister Jonas Gahr Støre var et populært innslag på årets Fairtrade- konferanse. Han berømmet de som går foran som gode eksempler, både i offentlige sektor og i næringslivet, og trakk spesielt frem Sauda - Norges første Fairtrade-kommune.

Vinjerock-festivalen best på Fairtrade

I 2009 var Fairtrade som vanlig på besøk hos en rekke av landets festivaler. Responsen var enorm alle steder, men det var en festival som utmerket seg spesielt.

Sauda - Norges første Fairtrade-kommune

Det var stor stemning i Saudas ærverdige kinosal da ordfører Laura Seltveit mottok beviset på at kommunen er Norges første med Fairtrade-sertifisering.

AP delte ut over 350.000 Fairtrade-roser

Arbeiderpartiet delte ut over 350.000 Fairtrade-merkede roser under høstens valgkamp. Dette betyr over 30.000 kroner som arbeiderne på Fairtrade-sertifiserte rosefarmer i Afrika skal bruke til utviklingstiltak.

Vinjerockfond for bevegelseshemmede

I samarbeid med blant andre Den Norske Turistforening og Fairtrade Norge etablerer Vinjerock sitt eget fond. Vinjerockfondet skal gi støtte til bevegelseshemmet ungdom mellom 15 og 30 år som vil ut på tur i norsk natur.

Fairtrade-konferansen 2009: Kronprinsen kjøper Fairtrade-produkter

- Fairtrade fører utvilsomt til en bedre hverdag for mange mennesker, og gir håp om at det er mulig å skape en mer rettferdig verden, sa Kronprins Haakon da han besøkte konferansen om Fairtrade og etisk handel.

Kaffe-overskudd til UNICEF-prosjekt

Da Fairtrade Norge i sommer solgte Fairtrade-merket kaffe på musikkfestivalen Vinjerock, gikk alt overskuddet til et UNICEF-drevet skoleprosjekt i Afrika.

Det nytter å kjøpe Fairtrade-merkede roser!

Den norske blomsterkjeden Mester Grønn kjøper blomster fra Fairtrade-sertifiserte farmer i Kenya, Etiopia og Tanzania. I november besøkte de plantasjene, og ble mektig imponert over hva arbeiderne hadde oppnådd med den ekstra potten med penger.