Bli med og ta en Fairtrade-pause torsdag 20. oktober!

Målet med #Fairtradepause er å få flest mulig nordmenn til å nyte en kopp Fairtrade-merket kaffe eller et annet Fairtrade-merket produkt, for å anerkjenne at de som dyrker produktene vi forbruker har gode arbeidsforhold og en mer rettferdig råvarepris. Alle kan delta!
9207

Delta i vår konkurranse!

Fairtrade-pausen

Hver dag forbruker du og jeg råvarer som er dyrket av bønder og arbeidere i utviklingsland. Mange av dem har en uforutsigbar hverdag hvor rettferdig betaling og ivaretakelse av arbeidsrettigheter er fraværende.Gjennom kampanjen Fairtrade-Pause ønsker vi å oppfordre hele Norge til å ta seg en kopp Fairtrade-merket kaffe, en Fairtrade- sjokolade, Fairtrade- banan eller et annen rettferdig handlet produkt, og dermed anerkjenne og sette fokus på at de som dyrker produktene vi forbruker i hverdagen har gode arbeidsforhold og også har rett på en pause i løpet av sin arbeidsdag.I fjor var 50.000 nordmenn med oss på årets viktigste pause, og målet i år er å få med enda flere, for jo flere vi er som deltar, jo større forskjell kan vi gjøre for de som dyrker produktene vi forbruker i hverdagen.

Kickstart er allerede 13. oktober, men vi lader opp til den store pausedagen som er 20. oktober.

Sett av dagen, og inviter venner og kollegaer til å delta.

Husk: Dersom du ikke finner Fairtrade-merkede produkter i butikken, er det lurt å spørre butikksjefen. I veldig mange tilfeller ligger Fairtrade-merkede produkter i frivillig sortiment. Det betyr at det er opp til butikksjefen å ta inn produktene i sin butikk. Butikksjefer hører på hva kundene deres etterspør.

 

Konkurranse #fairtradepause

Bli med i konkurransen for å vinne flotte Fairtrade-premier!

Slik deltar du:

1)     Ta en pause med et Fairtrade-merket produkt og dokumenter med ett eller flere bilde(r).

2)     Del bildet via:

  • Facebook: Lik Fairtrade Norge sin Facebook-side og last opp bildet ditt via vår konkurranseapp.
  • Instagram: Del bildet på Instagram-profilen din. Skriv @fairtradenorge, og husk å hashtagge med #fairtradepause et sted i teksten. (HUSK: Du må gjøre din Instagram profil offentlig, hvis ikke får vi ikke sett bildet ditt.)
  • Twitter: Del bildet på Twitter-profilen din. Skriv @fairtradenorge, og husk å hashtagge med #fairtradepause et sted i teksten.

3)     Du er nå med i konkurransen for å vinne flotte Fairtrade-premier. Del og inviter dine venner til å like bildet for å øke vinnersjansene!

Lykke til!

Relevante lenker

Fairtrade-pause2016

Bli med å ta en #FairtradePause. Last ned pausemateriell her.