Arbeide med Fairtrade-merkede produkter - Sjekkliste

Å merke produkter krever at en lisensavtale er på plass. Dersom din bedrift ikke allerede har signert lisensavtale med oss, les mer under "Veien til produktsertifisering" i menyen. For at et produkt skal bære Fairtrade-merket, så må produktet godkjennes av Fairtrade Norge. Prosedyren gjelder for alle nye produkter du planlegger å lansere.
7861
Skrevet 6/16/2014

1. Send inn produktspesifikasjon (Appendix 2) i avtalen dere har med Fairtrade Norge for produktet dere ønsker å merke. Kontakt oss for å få skjema. I del en fyller dere inn informasjon om produktet og hvilke land dere ønsker å selge i. I del to fyller dere inn informasjon om råvareprodusenten, og resten av verdikjeden fylles inn i del tre.

2. Send inn produktets forpakningsdesign og eventuelt markedsføringsmateriell for godkjenning til produktansvarlige i Fairtrade Norge i forkant av eventuell trykking og publisering. I forbindelse med inngåelse av lisensavtalen vil dere motta manualen Fairtrade Certification Mark Guidelines som viser rettningslinjene for bruk av Fairtrade-logoen på produktforpakninger. Ta kontakt dersom du ønsker å få tilsendt manualen.

3. Når produktet er godkjent og klart - vær vennlig å send et høyoppløselig bilde av produktet til Fairtrade Norge. Bildene brukes på vår nettside, i sosiale medier og i vårt arbeid mot mediene. Det er viktig at vi har mulighet til å vise frem de Fairtrade-merkede produktene.

4. Send oss gjerne noen eksemplarer av sluttproduktet som vi kan plassere i produkthyllen på kontoret, samt benytte ved eksterne produktutstillinger.

Relevante lenker

Endringer på eksisterende produkter

Oppdatering og endringer på eksisterende produkter med Fairtrade-merket.