Engasjement

Fairtrade-kommune

Statusen 'Fairtrade-kommune' er en utnevnelse for kommuner eller byer som engasjerer seg for etisk handel og jobber aktivt med å øke kjennskapen til og forbruket av Fairtrade-merkede produkter i sitt lokalmiljø. Les mer om Fairtrade-kommuner og ta del du også!

Fairtrade-skole

Visste du at det finnes over 1000 Fairtrade-skoler i Storbritania? Konseptet eksisterer også i Norge og det er fult mulig at også din skole kan få status som en Fairtrade-skole. Dett gjelder for folkehøgskoler, videregående, barne- og ungdomsskoler. Les mer om Fairtrade-skoler og ta del du også!

Fairtrade-ungdomsklubb

Globalt så finnes det bl.a. Fairtrade-kommuner, Fairtrade-skoler, Fairtrade-kirker og Fairtrade-universiteter, men Norge er det første landet i verden som har Fairtrade-klubber!

Hva kan du gjøre?

Å kjøpe Fairtrade-merkede produkter er en enkel måte å bidra til å bekjempe verdens fattigdom - hver dag! Her er noen tips på hva du konkret kan gjøre i hverdagen.

Verktøykasse

Vi har samlet sammen noe verktøy som kan være relevant og nyttig for de som engasjerer deg i Fairtrade. Mange andre organisasjoner har også mye gode verktøy og ressurser tilgjengelig.